HJÄRT- OCH LUNGRÄDDNING

hjart_o_lungraddning

Varje år dör 10 000 människor på grund av hjärtstopp helt i onödan, detta är en stor del av de 36 000 svenskar som drabbas av hjärtinfarkt. När en person har fått en hjärtinfarkt är varje minut livsviktig. För varje minut som går utan att personen får behandling minskar sannolikheten att de ska överleva med tio procent

 

En person som är utbildad i hjärt- och lungräddning (HLR) reagerar instinktivt och kan med små medel rädda en medmänniskas liv.

Regelbundna utbildningar i hjärt- och lungräddning ger alla de verktyg samt det självförtroende som krävs för att agera i en nödsituation. Detta innebär att personer som är utbildade i hjärt- och lungräddning kan hjälpa till när någon i deras närhet blivit akut sjuk eller varit med om en olycka.

RH-gruppen har en stor vana att arbeta med personal från vitt skilda verksamheter, allt i från personlig assistans till butikspersonal. Våra handledare anpassar utbildningen i HLR utifrån deltagarnas kunskapsnivå. Vi rekommenderar att personer har återkommande utbildningar för att säkerställa att kunskaperna är aktuella.

RH-gruppen erbjuder även sina kunder möjligheten att köpa hjärtstartare, det finns flera olika modeller att välja bland. Den mest prisvärda hjärtstartaren är Lifepak CR Plus och är samma modell som de flesta ambulanser har. En hjärtstartare tillsammans med en kurs i HLR är ett utmärkt sätt att hjärtsäkra er arbetsplats.

Kontakta oss för mer information >